Vi skal passe på vores vandløb. Derfor gør vi alt, vi hvad vi kan, for at optimere spildevandets vej fra kunderne og hen til renseanlægget.
Ved alle nye byggemodninger skiller vi spildevand fra regnvand, sådan at det kun er spildevandet, der skal pumpes hen til renseanlægget for at blive renset. Regnvandet ledes ud enten til et regnvandsbassin, hvor det forsinkes inden det ledes til et vandløb eller nedsives i lokalområdet.
Sådan har man ikke altid gjort. Der findes derfor en del ejendomme i Billund Kommune, hvor både spildevand og regnvand ledes fra kunderne i den samme ledning ud til renseanlægget. Det giver udfordringer, når det regner kraftigt, for her optager regnvandet pladsen i ledningerne, så de bliver overfyldte og der sker overløb til vandløb (læs evt. mere om overløb her: www.billundvand.dk/vores-ydelser/overloeb/) Vores spildevandsledninger er bygget til at håndtere almindelig dansk regnvejr, men i de senere år oplever vi oftere og oftere ekstreme regn hændelser og her bliver pladsen i ledningerne simpelthen for trang.
Der er både en miljømæssig og en langsigtet økonomisk gevinst ved at seperatkloakere ejendomme, som ikke oprindeligt var separatkloakeret. I spildevandsplanen, som du kan læse her: www.billundvand.dk/kundeservice/infrastruktur/spildevandsplan/ foretager myndigheden, som er Billund kommune, i samarbejde med vores medarbejdere i plan & projekt en vurdering af, hvor der er miljømæssige fordele ved at separatkloakere.
Hvis du har spørgsmål til separatkloakering, er du velkommen til at kontakte os på telefon 7650 2700.